Østensen Eftf. AS

Taktekker for oppdrag i Bergen og omegn

Ta kontakt:

Spør oss om løsninger og pristilbud.
Vi tar kontakt omgående.

TRENGER TAKET DITT EN OPPGRADERING? ØSTENSEN EFTF AS – DIN TAKTEKKER I BERGEN.

Ta kontakt på 55 50 18 70 eller på post@oestensen.no for gratis befaring og et uforpliktende pristilbud.

Østensen eftf. AS er en av Bergens største aktører innen rehabilitering og omtekking av de aller fleste typer tak. Vi legger flere tusen kvadratmeter med tak i året og har lang erfaring som taktekker i Bergen.
Takets konstruksjon, værforhold, helningsgrad (bratt, skrått eller flatt?), tilpassing/hensyn til boligområde/nabolag er alle forhold som er med på å avgjøre hvilket tak dere skal velge.
Vi er med deg som rådgiver i hele prosessen fra planlegging til ferdig lagt tak. Her er noen av områdene vi som taktekker jobber med:

Takstein

De flest av våre tak kunder, velger enten takstein av betong eller tegl. Valget står da ofte mellom pris og holdbarhet – men det er også flere andre faktorer som kan spille inn når beslutningen skal tas. Vår taktekker har høy fagkunnskap og lang erfaring med å veilede våre kunder frem til gode løsninger.

Betong takstein:
Takstein av betong er blant de mest værbestandige materialene som finnes – og er produsert i en blanding av sand og sement. Betongstein er et rimelig og svært populært valg blant våre kunder. Ved å kombinere betongtakstein med undertaksbelegg , feder og lekter av topp kvalitet – lagt på en fagmessig måte av vår dyktige taktekker – så får dere et flott tak som varer lenge.

Teglstein:
Tegl er laget av brent leire og er et naturprodukt av høy kvalitet. Vi leverer både tak i tegl natur og glaserte teglstein i flere populære farger. Glaseringen er brent inn i taksteinen på godt over tusen grader. Mange velger Glaserte takstein, dersom taket er utsatt for mose.
Ved å følge oppdaterte leggeanvisninger, sørger vår taktekker uansett for at det blir god lufting under taksteinen. Da vil fuktigheten tørke fortere – og man reduserer risikoen for at det vil gro i taksteinens overflate.

Solceller på taket:
Med solceller på taket, kan du både produsere miljøvennlig strøm til eget behov – og selge overskuddstrøm videre over strømnettet. Selv om været varierer en del, så fungerer solcellepaneler bra i Bergen. Solcellene trenger bare vanlig dagslys – og produserer også i kaldt vær. Du kan enten montere solcellepaneler oppå den eksisterende taktekkingen (monteres da på egne braketter) – eller investere i integrerte solcellepaneler som blir en del av takflaten sammen med takstein (eller annen tekking). Dersom du velger en integrert løsning, så vil du også spare utgifter til takstein på de områdene som får solcelle-paneler. Østensen EFTF AS har et utmerket samarbeid med Frøland & Noss Elektro As. Sammen har vi levert flere løsninger til tak i Bergen. Ta kontakt, så hjelper vi deg til å finne gode løsninger til ditt tak.

Skifertak

Skifer er et naturprodukt som har lang holdbarhet og lange tradisjoner til bruk på tak. Lagt på riktig måte av en flink taktekker og med gode produkter til undertaket, vil et skifertak ofte kunne ligge i over hundre år. På mange av våre oppdrag med skifertak, så kan kunden beholde størsteparten av de eksisterende skifersteinene. Da kan vi ofte supplere disse ved å anskaffe brukte skiferstein av god kvalitet fra våre gode kontakter på skiferstein. Vi skaffer selvsagt også nye skiferstein av topp kvalitet. Vår taktekker monterer undertaksbelegg, feder og lekter – og spikrer fast skifersteinene på en fagmessig og riktig måte. Skifertak leveres oftest som dråpeskifer, men det er også populært med firkantskifer.

Takpanner

Dette er lette tak-konstruksjoner som har en utforming som likner på takstein. Takpanner brukes gjerne, dersom man har en konstruksjon som ikke tåler vekten av tyngre produkter. Vår taktekker hjelper deg med å velge rett produkt og løsning til ditt tak.

Asfalt Takbelegg

Om du velger et Asfalt takbelegg, så får du et sterkt og slitesterkt tak som tåler vær og vind. Taket blir også fleksibelt og smidig. Dagens moderne produkter har stammer av Polyester, eller kombinasjonsstammer av polyester/glass/aluminium. Takbelegget er derfor svært sterkt og bestandig mot vær og vind. Vår taktekker benytter også gode tilleggsprodukter som sikrer et godt og trygt sluttresultat. Du kan velge mellom ett-lags løsninger med ekstrem styrke og lang levetid – eller to-lag takbelegg som gir «dobbel sikkerhet» og som kanskje egner seg spesielt godt for nybygg i værutsatte områder.

Sarnafil folie tekking

Vi leverer takbelegg fra Sika og Sarnafil som er miljøvennlige membraner og takløsninger – basert på termoplast. Takbelegg kan benyttes på alle underlag, flate tak, skråtak, nybygg og til rehabilitering. Det går raskt å montere og alle skjøter sveises med varmluft. Produktene har ofte en sklisikker overflate, er UV bestandige og branngodkjent (som f.eks. i brannklasse Broof T2). Som taktekker kan vi også levere Sika og Sarnafil til terrasser og balkonger. Det kan da enten legges løst, limes eller tildekkes med støp, betongheller eller tretremmer.

Båndtekking og rutetekking

Her snakker vi om en av de virkelig flotte takløsningene du kan investere i. Her kan vår taktekker anbefale populære farger til stålplater og aluminium, eller du kan velge mer eksklusive løsninger utført med kobber og Zink. Her kan du også velge å bruke båndtekking til deler av taket som f.eks. til tak eller sidefelt til en ark – eller kanskje til garasjen?

Takrenner og nedløp

Ved de fleste omtekkinger, vil vi anbefale at man også skifter ut takrenner og nedløp. Disse er ofte like slitte som det gamle taket. Samtidig har man i dag ofte bruk for å øke til en større dimensjon på takrenner og nedløp, for å kunne håndtere de økte nedbørsmengdene. Vår taktekker leverer og monterer takrenner og nedløp av topp kvalitet fra våre ledende leverandører.

Snøfangere og stigetrinn

Taksikring får stadig større oppmerksomhet. En taktekker har høy fagkunnskap og god kjennskap til hvilke tiltak for taksikring som vil kunne være aktuelle til ditt tak. Snøfangere skal hindre snø og is fra å falle ned på folk og dyr eller føre til skade på eiendeler som f. eks parkerte biler. Snøfangere vil også kunne forhindre skader på takrenner, vindskibord og beslag. Når feieren skal komme på besøk, er det også viktig å huske at det også er strenge krav til stigetrinn for tilkomst til skorsteinen. Her kan det også være aktuelt å montere en pipeplattform eller et feieplatå. Dersom taket er bratt, kan det være fornuftig å la en taktekker montere sikringslinekroker som vil gi sikker innfesting for sikringsliner ved arbeider på taket.
Uansett hva dere dere ønsker av tak, så kan det lønne seg å kontakte en taktekker fra Østensen Eftf. AS.

Vi er medlem i BERGENS KOBBER- OG BLIKKENSLAGERLAUG

Ta kontakt:

Spør oss om løsninger og pristilbud.
Vi tar kontakt omgående.