Østensen Eftf. AS

Beslag

Ta kontakt:

Spør oss om løsninger og pristilbud.
Vi tar kontakt omgående.

Ta kontakt på 55 50 18 70 eller på post@oestensen.no for gratis befaring og et uforpliktende pristilbud.

En blikkenslager er spesialisten når det gjelder beslag.

Det er først og fremt taktekkingen og kledningen på bygget som skal beskytte taket mot nedbør. Men i overgangen mellom bygningsdeler, til takgjennomføringer og rundt dører og vinduer, så trenger man at beslaget for å sikre god beskyttelse mot regnet. Den underliggende konstruksjonen må også beskytte bygningen mot at vann og kondens som kommer inn under beslaget – ikke kan trenge videre inn i bygningen. Beslaget fungerer da som en avrenningsskjerm som sørger for at minst mulig av nedbøren kommer inn til tettesjiktet bak beslagene. Dette kaller vi for totrinnstetting. Som fagpersoner så sørger vi for at du som kunde får tilvirket og montert gode løsninger til ditt prosjekt.

Stort utvalg  i mange materialer og farger
Vi produserer og leverer bygningsbeslag i alle materialer, for eksempel aluminium, plast belagt stål, kobber, zink, osv. Vi lager fører de fleste standard farger og kan i tillegg levere beslag lakkert i RAL farger. Her kommer vår moderne maskinpark til sin rett, vi har stor kapasitet og lager  beslaget ditt til en riktig pris.

 • SKOTTRENNE

  SKOTTRENNE

  Skottrennebeslag er et beslag som benyttes i overgang mellom vegg og takflate. Dette beslaget danner en renne som leder vannet ned mot takrennen eller ut på taket. Skottrennebeslag er mye brukt på sider av arker, takopplett og rekkehus hvor tak sakser mellom husene.

 • BORDTAKSBESLAG

  BORDTAKSBESLAG

  Bordtaksbeslag eller skvettbeslag er beslag som benyttes i overgangen mellom tak og takrenne. Bordtaksbeslag beskytter mot at vann ikke kan sprute opp og skade lekter og feder.

 • SLØYS-GRADRENNE

  SLØYS/ GRADRENNE

  Gradrenner eller sløys er beslaget som benyttes der taket møter andre tak flater som ligger i vinkel mot hverandre. Sløysbeslag er mye brukt i overganger mellom tak på ark og hovedtak.

 • MØNEBESLAG

  MØNEBESLAG

  Mønebeslag benyttes på toppen av taket (mønet) samt nedover valmer. I forbindelse med skifertak, kan man gjerne benytte møne beslag som et alternativ til møneremser.

 • VANNBRETT-SÅLBENK

  VANNBRETT/SÅLBENK

  Vannbrettbeslag benyttes i overkant av vinduet slik at vann ikke kommer inn i overgangen fra fasade og vindusvalmer. Et Sålbenkbeslag monteres i underkant av vinduet. Slik ledes vann bort fra vinduet og ut på fasaden.

 • VENTILASJONSDELER

  Vårt verksted lager alle typer standard ventilasjonsdeler til ventilasjonsanlegg. Vi har også stor kompetanse innen spesial deler, både i galvanisert stål, rustfritt stål og andre metaller. Vi benytter i stor grad CNC styrte knekkemaskiner og skjære utstyr, slik at replikering av tidligere kanal løsninger er mulig. Besøk oss gjerne for gjerne for en hyggelig prat om hvilke beslag som kan være riktig løsning for dere.

Lange tradisjoner og god kapasitet

Vi er en bedrift med røtter helt tilbake til 1918. Vårt kontor og verksted er etablert på 1000 kvm. i Kjøkkelvik, Bergen Vest. Herfra har vi kort responstid til hele StorBergen. Med 35 ansatte som er bosatt fra Frekhaug i Nord til Os i sør – og 16 servicebiler, har vi kort reise- og responstid ifb. med våre kunders oppdrag. Vi har flere Mesterbrev i kobber og blikkenslagerfaget – og de fleste av våre blikkenslagere har svennebrev og/eller lang erfaring i faget.

Vi samarbeider daglig med andre fag, for best mulig sluttresultat for kunden.

Gjennom deltakelse på en rekke store og små prosjekter, byggeplasser og service avtaler – har våre fagfolk lang og god erfaring i å samarbeid med andre fag, det være seg tømrer, maler, murer, elektriker, VVS, sprinkler osv.

Lærlinger

Østensen Eftf. AS er Godkjent opplæringsbedrift av Yrkesopplæringsnemnda i Hordaland. Våre lærlinger som alle følger offentlige opplæringsplaner. Stiftelsen Blikkenslagernes Opplæringskontor har eget kurs- og opplæringssenter i Åsane. Vi benytter også moderne e-læring med tekster, bilder, filmer og praktiske oppgaver. Østensen Eftf. har selvsagt også en medarbeider som er ansvarlig for oppfølging av lærlingene. Vi gir lærlingene egne oppgaver – og har dedikerte øvingsstasjoner på vårt verksted. Den praktiske opplæringen får lærlingene gjennom å delta på prosjekter og serviceoppdrag hos våre kunder. Her jobber de i rotasjon mellom produksjon, ventilasjon og utvendige oppdrag.

Ta kontakt på 55 50 18 70 eller på post@oestensen.no for gratis befaring og et uforpliktende pristilbud.

Om du trenger en blikkenslager, så har vi lang og allsidig erfaring i faget. Vi har flere Mesterbrev i kobber og blikkenslager faget, – og de fleste av våre dyktige fagfolk har fagbrev. Vårt kontor og verksted er etablert på ca. 1000 kvm i Kjøkkelvik, Bergen Vest. Med fagfolk som er bosatt i hele Stor Bergen, har vi kort reise- og responstid til de fleste kunder og oppdrag. Vi har lang erfaring innen tradisjonell blikkenslager arbeid. Vi utfører alt fra de minste tak reparasjoner til de største blikkenslager oppdrag innen fasader, platetekkinger og beslags arbeid. Vi utfører befaringer og utarbeider tilstandsrapport.

Østensen eftf. AS ligger sentralt plassert i Kjøkkelvik i Bergen vest, ca 10 min. kjøring fra Bergen Sentrum. Her disponerer vi ca. 1000 m² verksteds- og kontorlokaler.

Verkstedet er utstyrt med det siste nye i maskiner for platebearbeiding, blant annet disponerer vi 4 stk. CNC styrte knekkemaskiner, en CNC styrt Plasma skjærer og et coilkutteanlegg med muligheter for kanalproduksjon.

Bedriften er tilknyttet Bergen Kobber og Blikkenslagerlaug og Blikkenslagermestrenes opplæringskontor og er godkjent for ansvarsrett iht. Plan og bygningsloven.

Vi er medlem i BERGENS KOBBER- OG BLIKKENSLAGERLAUG

BILDEGALLERI

Beslaget benyttes i overgang
mellom vegg og takflate, og
danner en renne som leder
vannet ned mot takrennen eller ut
på taket. Mye brukt på sider av ark
og rekkehus hvor tak sakser
mellom husene

Bordtaks beslag eller skvett benyttes i overgang mellom tak og takrenne slik at vann ikke kan sprute opp og skade lekter og feder.

Gradrenner eller sløys benyttes der taket møter andre tak flater som ligger i vinkel mot hverandre. Mye brukt i overgang mellom tak på ark og hoved tak.

Mønebeslag benyttes på toppen av taket ( møne ) samt nedover valmer

Mønebeslag benyttes på toppen Sålbenk monteres i underkant av vindu slik at vann ledes bort fra vinduet og ut på fasaden. Vannbrett benyttes i overkant av vinduet slik at vann ikke kommer inn i overgang fra fasade og vinduvalmer

Ta kontakt:

Spør oss om løsninger og pristilbud.
Vi tar kontakt omgående.